X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

Archief

Dit is onmisbaar in je auto

Je rijbewijs, een papieren kentekenbewijs of kentekencard, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. De basis van iedere automobilist. Maar heb je de volgende dingen ook in je auto liggen? Onmisbaar wat ons betreft. Lees Meer »

ABS Totaalherstel

We optimaliseren continu het proces van totaalherstel. Het proces staat vast en toch kunnen we het elke dag nog beter maken en verder door ontwikkelen. Wij willen iedere auto volgens fabrieksvoorschriften vakkundig hersteld en veilig weer de weg op sturen, met behoud van fabrieksgaranties. ABS heeft hiervoor een veiligheidskritisch filter ontwikkeld.Lees Meer »

Het bergen van uitgebrande autowrakken, mag dat zomaar?

Regelmatig worden wrakken, waaronder uitgebrande auto’s, bij een ABS-vestiging afgeleverd. Maar wist je dat dit eigenlijk niet zomaar mag? Voor het opslaan van uitgebrande autowrakken moet je namelijk een vergunning hebben. Wat de regels precies zijn, lees je in deze blog. Lees Meer »

Overname ABS Muus door oud-medewerker Jurian Tulp

Jurian Tulp werkte zelf jaren bij ABS Autoherstel Muus en is sinds januari eigenaar. “Ik heb veertien jaar gewerkt als voorbewerker en ik ben een tijdje spuiter geweest. De interesse was er altijd al om voor mezelf te beginnen. Nooit gedacht dat ik ABS Muus ooit zou overnemen. In mijn ogen was dit een hele grote stap.”Lees Meer »

Intake op afstand: meer tijd en rust voor klant én ondernemer

Onze intake op afstand is de digitale en toch persoonlijke variant op onze fysieke intake op locatie. De schade wordt via een aantal foto’s gedeeld voor een inschatting. Dit zorgt voor minder reisbewegingen en minder fysiek contact. En aan de achterkant levert het de ABS Autoherstel vestiging ook tijd op.Lees Meer »

Individueel groeien om er samen beter van te worden

In februari is Danny Duijvestein gestart bij ABS Autoherstel als consultant bedrijfsvergelijking. Met zijn financiële achtergrond en enkele jaren ervaring in de autobranche komt Danny met een duidelijk doel: “Ik wil leden van ABS Autoherstel inzicht geven in hun financiële kengetallen, ze helpen met vergelijken en dan samen verbeteringen doorvoeren om financieel gezond te zijn en te blijven. Maar vooral ook om te kunnen groeien.”Lees Meer »

Waarom herstellen we in het voorjaar de meeste autoruitschade?

Als het gaat om het herstellen van autoruitschade, dan zien we ieder jaar in de maanden mei en juni een duidelijke piek. En in de wintermaanden november en december neemt het herstel juist af. Saint-Gobain Sekurit is al meer dan 80 jaar een toonaangevende fabrikant van autoglas en de belangrijkste leverancier van autoruiten voor de vervangingsmarkt van ABS Autoruitherstel. Met Niels Baartmans, sales manager bij Saint Gobain Sekurit gaan we op zoek naar het verhaal achter deze trend. Lees Meer »

‘Ik ben van de details, dat komt goed uit’

De wereld van het schadeherstel is een echte mannenwereld. Maar schadeherstel is niet per definitie een mannenberoep. Daarom laten we graag vrouwen in de werkplaats aan het woord. Dit keer vertelt Chantal over haar werk bij ABS Autoherstel Haans in Tilburg. Lees Meer »

5 tips voor autorijden in de sneeuw

We zijn het niet zo gewend in Nederland… rijden in de sneeuw. Maar toch lijkt het dit weekend écht te gaan sneeuwen. Vandaar deze vijf tips om brokken en botsingen op besneeuwde wegen te voorkomen.Lees Meer »

Toegevoegde waarde van een merkerkenning

ABS Autoherstel repareert alle schades volgens Totaalherstel. Voor sommige specifieke schades of merken voegt een merkerkening nog wat extra toe. Wanneer een schadeherstelbedrijf via de dealer of importeur in aanmerking komt voor een merkerkenning dan moet het schadebedrijf aantoonbaar aan de voorwaarden voldoen die een merk heeft opgesteld. Voordat het zover is, gaat er heel wat aan vooraf. Wij spraken hierover met vestigingsmanager Daniel van ABS Autoherstel Breedveld in Gorinchem. Lees Meer »

‘Ik leer hier veel meer dan op school’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Niels van den Oord (20).Lees Meer »

Mijn autoschade: ‘Ik ben een oldskool autorijder’

De relatie tot de auto verandert. Nog niet zo lang geleden was de auto echt iets om trots op te zijn. Dat is voor veel mensen nog steeds zo, maar we zien ook een verschuiving. Hoe is dat voor onze klanten? In een serie blogs duiken we dieper in dit onderwerp. Deze keer gingen we langs bij ABS Autoherstel Zuid en spraken we met Peter Pennings. Lees Meer »

Trots op de trouwe club

Een geoliede machine, zo omschrijven Bart en Robbert Haans hun bedrijf in Tilburg. Verloop in medewerkers kennen ze eigenlijk niet. Met als gevolg dat ze een trouwe club mensen om zich heen hebben verzameld, die nog steeds groeit. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, lees je in dit interview.Lees Meer »

De volgende stap in Totaalherstel

Ons doel is een autoschade goed en volgens fabrikanten voorschriften te repareren. Als we bijvoorbeeld iets verkeerd zouden vastlassen, kan dat weggebruikers in gevaar brengen. Dat willen we natuurlijk voorkomen. We hebben daarom nu een extra stap gezet om de kwaliteit die we leveren nog beter te kunnen borgen. Formulemanager Bert Huisman ontwikkelde hiervoor een filter en legt uit hoe dit werkt. Lees Meer »

Mijn autoschade: ‘Ik ben totaal geen autofreak’

De relatie tot de auto verandert. Nog niet zo lang geleden was de auto echt iets om trots op te zijn. Dat is voor veel mensen nog steeds zo, maar we zien ook een verschuiving. Hoe is dat voor onze klanten? In een serie blogs duiken we dieper in dit onderwerp. Deze keer gingen we langs bij ABS Autoherstel Zuid en spraken we met Marc van de Water. Lees Meer »

‘Je bent hier geen nummer’

ABS Autoherstel is niets zonder onze vakkundige medewerkers met passie voor het vak. Veel schadeherstellers werken al van jongs af aan in de branche, maar we komen er steeds meer tegen die de overstap maken vanuit een andere beroepsgroep. In deze rubriek zetten we die zij-instromers graag in de spotlights.Lees Meer »

Duurzaamheid is meer dan milieu

Duurzaamheid zit inmiddels aardig in ons DNA bij ABS Autoherstel. Dus we mogen best eens uitleggen op welke manieren we daarmee bezig zijn. Hoe we de keten toekomstproof maken. En dan heb ik het echt niet alleen over zonnepanelen. Lees Meer »

Snelle en creatieve marketing in coronatijd

Onze marketing heeft zich vanaf half maart helemaal verplaatst naar online. Want wat heb je aan een ABSoluut tijdschrift in de wachtruimte, als er niemand in die wachtruimte zit? Ineke van Klei legt uit welke keuzes er zijn gemaakt om te zorgen dat de ABS Autoherstel toch bij consumenten en opdrachtgevers op de radar blijft.Lees Meer »

TechoHUB: dé opleidingsfaciliteit voor technisch personeel

In het bedrijfsleven is er een grote behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Helaas is technisch onderwijs duur. Er is veel materieel en ruimte voor nodig. Daarbij gaat de vernieuwing van techniek heel snel. Machines zijn binnen een paar jaar al verouderd. Bij TechnoHUB kunnen scholen en andere bedrijven technisch onderwijs deels of volledig uitbesteden.Lees Meer »

Schadeherstel wordt steeds digitaler

Aan een deuk is niets digitaal. Toch gaan we in de schadeherstelbranche steeds digitaler werken. Want de maatschappij digitaliseert en daar kunnen wij niet omheen. We merken het niet alleen in het contact met klanten, maar ook in onze manier van werken. En in de schades die we moeten herstellen. Auto’s worden steeds complexer en dat maakt vanschadeherstellen echt een vak apart. Nico Stolk bekijkt wat deze digitalisering voor schadeherstellers betekent.Lees Meer »

Interne audits in digitaal jasje

Dit jaar gaan de interne audits net even wat anders. Dit keer grotendeels digitaal. Wat er allemaal bij komt kijken en hoe dit in zijn werk gaat, vertelt Laminta Hollard in deze blog. Ook deelt Kimberley van Zandwijk, kwaliteitsmanager van ABS Autoherstel Zierikzee en Van ’t Hoff, haar eerste ervaring. Lees Meer »

Klein en betrokken in een groot bedrijf

Rogier Schinkel stuurt sinds februari alle acht vestigingen van ABS Autoherstel Den Elzen aan. Samen met Joost den Elzen, Daniëlle Vermeulen, Wim de Keizer en Eric van den Steen vormt Rogier de directie van de Den Elzen Groep. Hij is gestart in een roerige tijd. Maar terwijl een groot deel van Nederland thuis zat, bleef hij volop aan het werk. Lees hier zijn verhaal. Lees Meer »

Digitaal werken binnen de ABS-keten

Binnen ABS Autoherstel werken we al veel digitaal. Bijna al onze vestigingen werken met de werkplaatsapp. De coronacrisis heeft het belang van digitaal werken nogmaals onderstreept. Maar hoe staat de keten als geheel ervoor en wat is het belang van digitaal werken? Astrid Kühnen houdt zich hier vanuit het Service Center mee bezig. Lees Meer »

Intake op afstand: Remote Intake Tool

Nu de 1,5 meter-samenleving bij iedereen het gesprek van de dag is, is de intake op afstand een uitstekende oplossing. ABS Autoherstel heeft een digitale en tóch persoonlijke oplossing als vervanging van de fysieke intake op locatie. Handig voor nu én een efficiënt en klantgericht alternatief voor later. Een aantal van onze vestigingen werkten mee aan de pilot. Bruce van ABS Autoherstel Westland en Jenneke van ABS Autoherstel Kaspers en Lotte delen hun ervaring. Lees Meer »

‘We heten niet voor niets Service Center’

We hebben niet stilgezeten de afgelopen weken. Hoewel het rustig was op de weg werkten onze ondernemers gewoon door. Vanuit het Service Center in Bodegraven onderhielden René van Knotsenburg en Jos Klis wekelijks contact met alle vestigingen. Hoe dat ging en wat ze daarvan hebben geleerd, lees je hier.Lees Meer »

Parkeerpaniek

Parkeren in de stad kan een hele opgave zijn. Waar laat je al die auto’s in steeds drukker wordende steden? Parkeerplekken zijn schaars en als je er een vindt, betaal je je blauw. Hoe bieden steden deze parkeerpaniek het hoofd? Lees Meer »

Autoschade in de stad van de toekomst

Vliegende auto’s en zwevende skateboards, de kans is groot dat je daar aan dacht als je vroeger over de stad van de toekomst nadacht. Voorlopig verplaatsen auto’s zich nog over de weg en niet door de lucht. Maar een auto kan al wel zelf rijden. En dat heeft gevolgen voor de manier waarop we die auto gaan gebruiken en hoe onze steden eruit gaan zien.Lees Meer »

‘Geen deuk is eender’

Deel 9 van de serie over onze familiebedrijven. Dit jaar bestaat ABS Autoherstel Glasbeek in Waddinxveen 75 jaar. Daarmee is het een van de oudste bedrijven binnen de ABS-keten. De derde generatie staat inmiddels aan het roer. Lees Meer »

Hou je auto in goede conditie

Het zijn rare tijden. Je werkt thuis en gaat alleen nog naar buiten voor frisse lucht of boodschappen. Je auto wordt nauwelijks gebruikt. Zorg in ieder geval dat je stilstaande auto in goede conditie blijft met de volgende tips.  Lees Meer »

Met de intake op afstand staan we voor je klaar

Wij weten als geen ander dat niemand op autoschade zit te wachten. Overkomt het je toch? Bij ABS Autoherstel doen we er alles aan om uw autoschade snel, vakkundig en vooral veilig te herstellen. Ook nu we allemaal geconfronteerd worden met de gevolgen van het Coronavirus. En we afstand van elkaar moeten houden. Daarom kunnen... Lees Meer »

‘We zitten middenin een evolutie’

Amsterdam Oud Noord is volop in ontwikkeling. En dat is precies waar ABS Autoherstel Le Mans is gevestigd. Claudia en Jack Tensen zien de woontorens om zich heen uit de grond schieten. De een nog hoger en mooier dan de ander. Hoe is het om in zo’n gebied te ondernemen? Lees Meer »

Verstedelijking en autoschades

Er gaan steeds meer mensen in steden wonen. Leefde in 1950 dertig procent van de wereldbevolking in steden, in 2030 is dat naar verwachting zestig procent. Die verstedelijking heeft gevolgen op allerlei vlakken. Van voedsel tot veiligheid. Maar wat zijn de gevolgen voor onze branche? Nico Stolk duikt dieper in dit onderwerp.Lees Meer »

Zo moet het niet: provisorisch opgeloste schades

Wanneer je schade aan je auto hebt is het soms verleidelijk om dit even snel zelf op te lossen. Maar op de lange termijn kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen en dan moet je het alsnog laten repareren door een vakspecialist. Ga bijvoorbeeld vooral niet zelf aan de slag met:Lees Meer »

Innovatie in de werkplaats: spuiten met stikstof

Elk schadeherstelbedrijf kent het probleem van een overbezette spuitcabine. Bij ABS Autoherstel zijn we altijd op zoek naar slimmere werkprocessen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, ook met het oog op duurzaamheid. In de materialen die we gebruiken houden we hier rekening mee.Lees Meer »

Een duik in de ABS data

Hoe digitaler bedrijven werken, des te meer data ze verzamelen. Zo ook ABS Autoherstel. Maar waarom verzamelen we deze managementinformatie en wat doen we daar precies mee? Marco Kooij is data expert op het Service Center in Bodegraven. We duiken met hem in de data.Lees Meer »

Noordkaap Challenge 2019

Op vrijdag 6 december gaat de negende editie van de Noordkaap Challenge van start. Tijdens deze liefdadigheids roadtrip rijden ruim tachtig equipes dertien dagen richting de Noordkaap voor een goed doel naar keuze. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen.  Lees Meer »

Jan Lammers ZZF Rally 2019

5 oktober vond alweer de 14de editie van de Jan Lammers ZZF Rally plaats. De deelnemers zamelden geld in voor het Zeldzame Ziekten Fonds. Dit jaar ging de volledige opbrengst naar onderzoek van couveusebaby’s met Sepsis (bloedvergiftiging). Recordopbrengst Er is een bedrag opgehaald van €125.000,-. Een record! Met een ‘vliegende’ start bij vliegbasis Volkel, een... Lees Meer »

Werkplaats omgetoverd tot theater

Fanfare St. Laurentius uit Leeuwen zorgde 12 oktober voor een spectaculaire muziekvoorstelling in de bedrijfshal van ABS Autoherstel Peter Brouwers in Roermond. De werkplaats werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een sfeervol theater. Lees Meer »

Autoschade door een dier. Wat nu?

De herfst is weer begonnen en dus meer kans op wild op de weg. Jaarlijks zijn er zo’n 10.000 botsingen tussen auto’s en dieren wat voor enorme schade kan zorgen. Hoe je deze schade kunt voorkomen, wat je moet doen en wie er aansprakelijk is, lees je hier. Lees Meer »

Innovatie in de werkplaats: luchtdrogende lakken

Elk schadeherstelbedrijf kent het probleem van een overbezette spuitcabine. Bij ABS Autoherstel zijn we altijd op zoek naar slimmere werkprocessen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, ook met het oog op duurzaamheid. In de materialen die we gebruiken houden we hier rekening mee. Lees Meer »

Interne audits: bedrijfsvoering versus bewijsvoering

In de autoschadeherstelbranche ontkomen we er niet aan: voldoen aan normen. Om dit binnen de keten te kunnen borgen, controleren we bij ABS Autoherstel zelf of onze ondernemers voldoen aan alle normen. Laminta vertelt ons hoe zo’n interne audit in zijn werk gaat.Lees Meer »

ABS Kwaliteit: continu blijven ontwikkelen

Met ABS Kwaliteit heeft ABS Autoherstel een manier in handen om te zorgen dat de keten zich continu blijft verbeteren en op alle vlakken kwaliteit levert. Van geoliede bedrijfsprocessen tot een vriendelijk woord aan de balie. Lees Meer »

Zo houden we onze kennis op niveau

In het Verenigd Koninkrijk werd begin dit jaar de noodklok geluid in de schadeherstelbranche. Het kennisniveau in de branche zou niet toereikend zijn. Er is simpelweg een gebrek aan goed opgeleide technici om de complexere auto’s onder handen te nemen. Hoe zit dat in Nederland? Hoe houdt ABS Autoherstel de kennis up-to-date?Lees Meer »

‘Ik houd wel van ruig werk’

ABS Autoherstel is niets zonder onze vakkundige medewerkers met passie voor het vak. Veel schadeherstellers werken al van jongs af aan in de branche, maar we komen er steeds meer tegen die de overstap maken vanuit een andere beroepsgroep. In deze rubriek zetten we die zij-instromers graag in de spotlights. Lees Meer »

Rijden met de zon in je gezicht

De zonneklep in de auto is uitgeklapt, maar toch ben je verblind door de laagstaande zon. Een extra zonnebril in je dashboard kastje was handig geweest. Wat kun je allemaal nog meer doen als je in de auto last hebt van de zon in je gezicht? Lees het hier. Lees Meer »

ABS Autoherstel gaat slim om met afval

Om slim om te gaan met het afval van onze schadeherstelbedrijven schakelen we Renewi in. Dit afvalverwerkingsbedrijf heeft de slogan AFVAL BESTAAT NIET in het leven geroepen en denkt niet in AFVAL, maar in GRONDSTOF. Wat zijn de resultaten van deze inzet?Lees Meer »

Top 3: slim rijden in Nederland

In de toekomst gaan we minder schade rijden. Een belangrijke oorzaak is het toenemend gebruik van ADAS. Watte?! In een serie blogs duiken we dieper in dit onderwerp. Deze keer: welke rijhulpsystemen zijn populair in ons land?Lees Meer »

Opleidingen in beeld

In het Verenigd Koninkrijk werd begin dit jaar de noodklok geluid in de schadeherstelbranche. Het kennisniveau in de branche zou niet toereikend zijn. Er is simpelweg een gebrek aan goed opgeleide technici om de complexere auto’s onder handen te nemen. Hoe zit dat in Nederland? Hoe krijgt ABS Autoherstel goed in beeld welke opleidingen er in huis zijn?Lees Meer »

ADAS: een blik op de toekomst

In de toekomst gaan we minder schade rijden. Een belangrijke oorzaak is het toenemend gebruik van ADAS. Watte?! In een serie blogs geven we uitleg en kijken we vooruit. Hoe ziet de toekomst eruit?Lees Meer »

ABS vakantiebingo

De ABS vakantiebingo is een perfect spelletje onderweg naar het strand, een verre vriend of een lange vakantie. Ruzie op de achterbank om de tablet? Geef de kinderen ieder een eigen bingokaart. Met vrienden onderweg naar zee? Speel dan om het eerste biertje in de beachclub. De bingokaart is op A4-formaat gemaakt, zodat je hem... Lees Meer »

ABS winterbingo

De ABS winterbingo is een perfect spelletje onderweg naar wintersport. Ruzie op de achterbank om de tablet? Geef de kinderen ieder een eigen bingokaart. Met vrienden onderweg naar de schnee? Speel dan om het eerste rondje in de après-ski tent. De bingokaart is op A4-formaat gemaakt, zodat je hem zelf thuis kunt printen. Download winterbingokaartLees Meer »

Hoe kom je veilig thuis bij code rood?

Voordat je de auto instapt, controleer je nog even snel de weersvoorspelling. Code geel, daarmee kan ik toch nog wel de weg op? Tijdens het autorijden kom je in een hoosbui terecht. Door de extreme neerslag ontstaat er slecht zicht en je raakt de controle over je auto kwijt. Lees Meer »

Schade voorkomen in de winter doe je zo

Er zijn allerlei interessante technieken om schade aan je auto te laten herstellen. Maar, voorkomen is nog altijd beter dan repareren. We delen daarom graag de volgende 5 tips om de kans op winterse schade te verkleinen.Lees Meer »

2018: een jaar vol verandering

In de eerste dagen van het nieuwe jaar blikken we nog even terug op het oude. Welke blogs op ABSoluut werden goed gelezen? Wat waren opvallende feiten en nieuwtjes? Check het in ons jaaroverzicht.Lees Meer »

Zó kom je veilig de winter door

Gladheid, slecht zicht door sneeuw, regenval of mist en het feit dat het later licht en eerder donker is… in de winter maken de omstandigheden het risico op schade groter. Willem Verheul van ABS Autoherstel in Alphen aan de Rijn vertelt waar het meestal mis gaat.Lees Meer »

Totaalherstel in de praktijk: ABS H.Hoogvliet

Totaalherstel vraagt om een nieuwe werkwijze. Maar wat betekent dat in de praktijk? Wat verandert er in de werkvoorbereiding en de werkplaats? Chris Pons van ABS H. Hoogvliet is al vanaf het begin betrokken bij de uitrol van Totaalherstel en deelt zijn ervaringen met de nieuwe manier van werken. Lees Meer »

‘Ik ga er gewoon hard voor’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Nigel van der Burgh uit Ridderkerk. Lees Meer »

Blik op ABS relatie-event ’18: Totaal Anders

Het derde relatie-event. Dan kunnen we voorzichtig spreken van een traditie toch? In Het Oude Magazijn in Amersfoort organiseerden we dit jaar ons relatie-event met het thema Totaal Anders. Want hoe we ook kijken naar alle ontwikkelingen in de markt, het moet echt totaal anders.Lees Meer »

Totaalherstel in de praktijk – ABS Hoppenbrouwers

Totaalherstel vraagt om een nieuwe werkwijze. Maar wat betekent dat in de praktijk? Wat verandert er in de werkvoorbereiding en de werkplaats? Wim Kempeneers van ABS Autoherstel Hoppenbrouwers in Bergen op Zoom deelt zijn ervaringen met de nieuwe manier van werken.Lees Meer »

Onze zoektocht naar technisch personeel

Niet alleen in de automotive wereld, maar over de hele linie is er een tekort aan technisch talent. Als werkgever én als vertegenwoordiger van het vak moeten we in beweging komen om deze uitdaging verder voor te zijn. Ineke van Klei legt uit hoe ABS Autoherstel dit doet.Lees Meer »

Iedere dag andere uitdagingen

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Roelof Zwarts uit Ede.Lees Meer »

Jan Lammers ZZF Rally 2018

Al jaren zamelt het Zeldzame Ziekten Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek. Het fonds geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert speciale dagen om in contact te komen met lotgenoten. Dit jaar vond op zaterdag 2 oktober weer een editie plaats. Met veel autoliefhebbers en een flinke opbrengst kan de organisatie terugkijken op een geslaagd event. Lees Meer »

Van werkplaats tot front office

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Han van ABS Autoherstel Den Elzen in Breda.Lees Meer »

Totaalherstel: op naar de toekomst

Nieuwe technologieën, minder schades en gebrek aan personeel. De autoschadeherstelbranche staat voor een aantal grote uitdagingen. In deze blogserie duiden we die uitdagingen en vertellen we wat volgens ABS de oplossing is: Totaalherstel. Lees Meer »

Totaalherstel: wat houdt het in?

Nieuwe technologieën, minder schades en gebrek aan personeel. De autoschadeherstelbranche staat voor een aantal grote uitdagingen. In deze blogserie duiden we die uitdagingen en vertellen we wat volgens ABS de oplossing is: Totaalherstel. Lees Meer »

Totaalherstel: uitdagingen in de branche

Nieuwe technologieën, minder schades en gebrek aan personeel. De autoschadeherstelbranche staat voor een aantal grote uitdagingen. In deze blogserie duiden we die uitdagingen en vertellen we wat volgens ABS de oplossing is: Totaalherstel.Lees Meer »

5 tips tegen beslagen autoruiten

Wie kent het niet... Zodra je in de auto stapt en de motor start, beslaan de ruiten. Als je de ergste aanslag wegveegt kun je wel vertrekken, denk je. Want toch blijf je het begin van de rit de ruit schoonvegen en slecht zicht houden.Lees Meer »

‘Het komt op je pad’

ABS Autoherstel is niets zonder onze vakkundige medewerkers met passie voor het vak. Veel schadeherstellers werken al van jongs af aan in de branche, maar we komen er steeds meer tegen die de overstap maken vanuit een andere beroepsgroep. In deze rubriek zetten we die zij-instromers graag in de spotlights.Lees Meer »

Auto Beautydag: ‘Hier kan geen advertentie tegenop’

Er zijn genoeg mensen die blijven rondrijden met een krasje of deukje. Omdat ze er van uitgaan dat herstel te duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tijdens de Auto Beautydag bij ABS De Laat in Heerhugowaard kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met schadeherstel. Lees Meer »

On Stage: enthousiasme voor het vak delen

Sinds een paar jaar doet ABS Autoherstel Den Elzen in Zoetermeer mee aan On Stage. Dit is een landelijk initiatief dat leerlingen van het vmbo uit het tweede en derde leerjaar kennis laat maken met verschillende beroepen.Lees Meer »

5 redenen waarom het aantal autoschades afneemt

Neemt het aantal autoschade nou juist toe of af? Bij ABS Autoherstel horen we vanuit de markt allerlei verschillende geluiden. Er zijn oorzaken te noemen voor zowel het toe- als afnemen van het aantal schades. In twee blogs zetten we de redenen voor je op een rij.Lees Meer »

7 redenen waarom het aantal autoschades toeneemt

Neemt het aantal autoschade nou juist toe of af? Bij ABS Autoherstel horen we vanuit de markt allerlei verschillende geluiden. Er zijn oorzaken te noemen voor zowel het toe- als afnemen van het aantal schades. In twee blogs zetten we de redenen voor je op een rij.Lees Meer »

6 tips om schade in de zomer te voorkomen

Schades kun je het hele jaar door oplopen. Maar welke komen het meeste voor in de zomerperiode? En waar kan jij rekening mee houden om schade te beperken? Met de volgende tips kun je beschadigingen aan je auto voorkomen.Lees Meer »

Spierballen vereist

Veel ABS-ondernemers geven graag een kijkje in de keuken. Zo ook Corrie Muus. Hij laat een groep leerlingen zien wat het vak van schadehersteller inhoudt.Lees Meer »

Veilig op weg met de caravan

Rijden met een caravan doe je niet dagelijks. Manoeuvreren op een vol parkeerterrein of krappe campingplaats kan dus zomaar resulteren in een krasje, deukje of schaafplek. Deze tips helpen je schade te voorkomen.Lees Meer »

‘Plezier in het werk staat voorop’

ABS Autoherstel Splinter in Amsterdam breidt uit. De bouw van het nieuwe pand is nu vijf maanden onderweg. Hiermee creëert het bedrijf ruimte om de meest complexe, high tech schades te repareren. Maar hoe gaan ze die extra ruimte invullen, met wie? Lindy Feenstra is verantwoordelijk voor recruitment bij Splinter en vertelt over de zoektocht naar goed personeel.Lees Meer »

ABS Autoherstel Oss verhuisd

In april opende ABS Autoherstel Zuid in Oss haar deuren op de nieuwe locatie aan de Reggestraat. Met deze verhuizing breidt het bedrijf flink uit. Vestigingsmanager Bart van Haandel aan het woord over comfort, de toekomst en segways.Lees Meer »

Vanuit de werkplaats weer de weg op

Welke reis doorlopen klanten bij ABS? We stippelen een route uit van schademelding tot kwaliteitsmeting. In een serie blogs lichten we de verschillende stappen toe. Dit is deel 3: over het schadeherstel en de aflevering.Lees Meer »

Overname ABS Autoherstel Van ‘t Hoff

Dick van Zandwijk zocht al een tijd naar uitbreiding van zijn ABS-vestiging in Zierikzee. Die vond hij uiteindelijk in Papendrecht. Daar zocht Ad van ‘t Hoff een overnamekandidaat voor zijn bedrijf. “We zijn eerst maar eens een uitsmijtertje gaan eten,” zegt Van Zandwijk.Lees Meer »

‘We kunnen met ABS de toekomst in’

Vorig jaar fuseerde Van der Schans Autoschade met Huisman Autoschade. Dat was reden voor een aantal grote veranderingen. Een flinke uitbreiding, een omvangrijke verbouwing, een naamswijziging en een overstap van ABS naar AAS. Met de verbouwing achter de rug en een bedrijf dat duurzamer werkt, besloten beide ondernemers weer terug te keren naar ABS Autoherstel. Dirk van der Schans vertelt over het afgelopen jaar.Lees Meer »

8 tips voor een blinkende bolide

Even snel door de wasstraat, een heitje voor een karweitje of zelf aan de slag met de tuinslang en spons. Je auto laten blinken kan op verschillende manieren. Wat de beste aanpak is lees je hier. Lees Meer »

Het is een mannenwereld, géén mannenberoep

De wereld van het schadeherstel is een mannenwereld. Maar schadeherstel is niet per definitie een mannenberoep. Daarom laten we graag vrouwen in de werkplaats aan het woord. Dit keer Kim (rechts op de foto) en Sharon. Zij werken bij ABS Autoherstel Zuid op de vestigingen in Den Bosch en Nijmegen. Twee dames met passie voor het vak.Lees Meer »

Risicomonitor Verkeer

Elk jaar brengt het Verbond van Verzekeraars het aantal aanrijdingen en verkeersrisico's in kaart. Met deze informatie kunnen overheid, wegbeheerders en veiligheidsorganisaties nog beter bijdragen aan de verkeersveiligheid. In deze infographic staan de resultaten van de Risicomonitor Verkeer 2017. Lees Meer »

Wat te doen na een aanrijding?

Het kan gebeurd zijn voordat je het doorhebt; een aanrijding. Vaak ben je nog niet bekomen van de schrik en moet je al gaan handelen. Maar wat moet je doen, wie moet je bellen? Lees Meer »

Is het al tijd om mijn banden te wisselen?

Waarom zou je twee keer per jaar je banden laten wisselen? Is dat gedoe de moeite wel waard? Kun je je winterbanden er niet gewoon onder laten zitten? En wat zijn de voordelen van zomerbanden? In dit artikel geven we je snel wat antwoorden.Lees Meer »

Onze klanten over 2017

Bij ABS Autoherstel vinden we het ontzettend belangrijk wat klanten van onze dienstverlening en de service vinden. Daarom houden we het hele jaar door de ervaring van onze klanten scherp in de gaten. Afgelopen jaar scoorden we gemiddeld maar liefst een 8,9 voor klanttevredenheid en een NPS van +66. Daar zijn we ontzettend blij mee,... Lees Meer »

Schade! Wat nu?

Welke reis doorlopen klanten bij ABS? We stippelen een route uit van schademelding tot kwaliteitsmeting. In een serie blogs lichten we de verschillende stappen uit. Dit is deel 1: de schademelding.Lees Meer »

Camera’s kalibreren

ABS Kaspers en Lotte in Amsterdam heeft sinds kort nieuwe diagnose-apparatuur in gebruik genomen. Daarmee is het ook mogelijk om camera’s te kalibreren. “We zijn nu minder afhankelijk van de merkendealer en dat scheelt tijd,” zegt Martin Koordes.Lees Meer »

‘Dat stapje extra maakt het verschil’

We sloten 2017 af met een mooi cijfer voor klanttevredenheid: een 8,9. Daar zijn we trots op! Maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. Hoe verzamelen we de klantreviews en wat doen we vervolgens met die gegevens? Ineke van Klei, marketing- en communicatieadviseur, vertelt. “Als klanten met ABS te maken krijgen, is dat... Lees Meer »

2017: ABS in vogelvlucht

In de eerste dagen van het nieuwe jaar blikken we nog even terug op het oude. Wat was de duurste auto die we in 2017 repareerden? Hoeveel schades hebben we afgelopen jaar hersteld? Deze en andere feiten, nieuwtjes, jubilea, evenementen en awards hebben we hier op een rij gezet.Lees Meer »

Bilthoven versus Zeist

De twee ABS-vestigingen van Rolph van Markus zijn een goede testcase op het gebied van duurzaamheid. De vestiging in Bilthoven is energiezuiniger dan die in Zeist. En dat is te zien in de energiekosten.Lees Meer »

Nieuwbouw ABS Splinter: ruimte voor high tech schades en klantbeleving

  ABS Splinter in Amsterdam breidt uit. Afgelopen 4 december is de bouw gestart van een nieuw pand, op steenworp afstand van de bestaande vestiging. Hiermee creëert het bedrijf ruimte om de meest complexe, high tech schades te repareren. Ook geeft de schadehersteller op deze manier nog meer invulling aan het leerbedrijf dat Splinter is. Stephan Gamelkoorn... Lees Meer »

Kwaliteitscertificering ABS Autoherstel verlengd met drie jaar

Als keten heeft ABS Autoherstel te maken met veel verschillende kwaliteitseisen en -certificeringen. Om ervoor te zorgen dat alle vestigingen de kwaliteit leveren die de opdrachtgevers en klanten van ABS gewend zijn, heeft ABS Autoherstel sinds 2015 één ketenbrede certificering voor de normen ISO 9001, ISO 14001 en Duurzaam Repareren. Omdat de certificaten uit 2015... Lees Meer »

Zo voorkom je parkeerschade

Schade die tijdens het parkeren ontstaat, is de grootste schadepost. Veertig procent van de autoschade ontstaat tijdens het parkeren. Je bent voor een deel overgeleverd aan de voorzichtigheid van andere weggebruikers. Maar er zijn zeker ook dingen waar je zelf rekening mee kunt houden om schade zoveel mogelijk te beperken. Parkeer achteruit in als dat... Lees Meer »

Van reclameletters tot tafelpoten

Je hoort het wel vaker. Een schadeherstelbedrijf dat een aparte spuiterij begint. Als schadehersteller heb je de kennis en kunde in huis om auto’s te spuiten. Wanneer er dan eens een aanvraag komt om iets anders dan een auto te spuiten, dan doe je dat. Je bent tenslotte ondernemer. Als die aanvragen steeds vaker komen,... Lees Meer »

November: drukte op de weg

November is de drukste maand van het jaar in het verkeer. De kans op schade is dus ook groter. Maar waarom is het juist dan zo druk? En hoe ga je goed voorbereid de weg op? De drukte en bijbehorende opstoppingen hebben meerdere oorzaken. Het wordt later licht en vroeger donker, in zowel de ochtend-... Lees Meer »

Jan Lammers ZZF Rally 2017

7 oktober vond de 12e Jan Lammers ZZF Rally plaats. De rallyrijders zamelden geld in voor het Zeldzame Ziekten Fonds. De opbrengst van €115.954,- komt dit jaar ten goede aan onderzoek naar de ernstige zeldzame ziekte PKAN (Pantothenate Kinase-Associated Neurodegeneration).Lees Meer »

Helderheid over verlichting

De dagen worden weer donkerder. Goede autoverlichting is dan ook een must. Je ziet daarmee beter wat er gaande is op de weg èn je bent zelf beter zichtbaar voor je medeweggebruikers. Ook niet onbelangrijk. Zeker als je schade wilt voorkomen.Lees Meer »

Schadevrij de herfst door

Met de herfst in het vooruitzicht, moeten we ons voorbereiden op een andere weertype en andere omstandigheden op de weg. In dit artikel een aantal tips voor veiliger rijden...Lees Meer »

5 Tips voor zuinig rijden

Behalve dat zuinig rijden beter is voor het milieu en je portemonnee, heeft je auto er ook baat bij. Zuinige rijders rijden rustiger en gelijkmatiger, waardoor onderdelen minder snel slijten. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wij zetten een paar tips op een rij.Lees Meer »

Schadeherstel bij caravans en campers

De laatste tien jaar is het aantal caravans en campers in Nederland verdubbeld. Dat is koren op de molen voor de ABS-bedrijven die gespecialiseerd zijn in caravan- en camperschade. ABS Autoherstel Peter Brouwers uit Roermond is één van die bedrijven.Lees Meer »

Lekker op je slippers autorijden. Mag dat?

Als het warm weer is, sloffen we heerlijk op onze slippers rond. Natuurlijk doe je dan niet helemaal weer je schoenen aan als je even een boodschapje met de auto moet doen. Lekker luchtig met de slippers achter het stuur. Sommige mensen rijden er zelfs relaxed mee richting het vakantieadres. Maar mag dat eigenlijk wel? Mag je op slippers autorijden?Lees Meer »

Samen verzekeringsfraude voorkomen

Samen met onze IT-partner ABZ hebben we een nieuwe detectie-mogelijkheid voor verzekeringsfraude ontwikkeld. Marco Kooij van het Service Center van ABS Autoherstel vertelt er graag meer over.Lees Meer »

Zo zorgen we voor ketencertificering

Laminta Hollard is samen met René van Knotsenburg en Jos Klis verantwoordelijk voor de kwaliteitsaudits van ABS Autoherstel. In dit interview vertelt ze wat dit inhoudt, waarom het zo belangrijk is én wat het oplevert.Lees Meer »

Uitstapje: oldtimers restaureren

De autoschadeherstellers van ABS maken wel eens een uitstapje. In deze serie kijken we naar deze speciale projecten náást de gangbare herstelwerkzaamheden. Zo gaan we deze keer op weg naar ABS Zierikzee voor de oldtimers van Dick van Zandwijk…Lees Meer »

‘Wij bepalen waar we naartoe gaan’

Zo’n vijf jaar geleden koos Van Dorp Installaties ervoor om de schade aan haar wagenpark altijd te laten herstellen bij een vestiging van ABS Autoherstel. Nadine Struijk, coördinator Facilitaire Zaken, vertelt er meer over.Lees Meer »

All-in-one cabines

Door de jaren heen heeft ABS Autoherstel Kaspers en Lotte zich gespecialiseerd in slim schadeherstel om snel en efficiënt kleinere schades te repareren. Lees Meer »

Het nut van winterbanden

Wat is nu precies het nut van winterbanden? Hebben ze alleen nut in de sneeuw, of ook op een nat Nederlands wegdek, als het een graadje of 5 boven nul is? Lees Meer »