Vertrouwd, vakkundig en snel
X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

Met een blinkende bolide de zomer tegemoet – 8 tips

17 april 2018 ● Auteur Absoluut.tv
De temperatuur stijgt, de terrassen stromen vol, auto’s staan in de rij richting de kust, maar ook de wasstraten draaien overuren. Je rijdt de voorjaarszon namelijk het liefst met een blinkende bolide tegemoet.

 

Zo’n schone auto is natuurlijk prachtig, maar heeft ook een nadeel. Ieder deukje en krasje is extra goed zichtbaar. Volg daarom ons stappenplan om jouw auto helemaal klaar te maken voor het mooie weer.

1. Hardnekkig vuil

Gebruik een multi-reiniger of vliegenreiniger voor de meest vuile delen van de auto. Dit is voornamelijk de voorkant van jouw auto. Spray de reiniger op een droge auto en laat deze gerust even intrekken om nog beter te reinigen.

2. Ontvetten

Na de multi-reiniger is het tijd om de auto te ontvetten. Dit doe je met ‘actief schuim’. Dit schuim gebruik je thuis met je hogedrukreiniger of als optie in de wasstraat. Spuit dit schuim over de auto en laat het net als de multireiniger even intrekken voor optimaal resultaat.

3. Velgen reinigen

Misschien is het je al opgevallen, maar tot nu toe hebben we nog geen water gebruikt. Ook de velgen maken we schoon zonder water. De velgen reinig je met een velgenreiniger en een velgenborstel waarmee je het vuil los borstelt.

Gebruik bij voorkeur een ‘niet zuurhoudende’ velgenreiniger. Als je alleen een zuurhoudende reiniger hebt dan moet je er voor zorgen dat het niet op de banden komt en dat je de reiniger direct afspoelt nadat je deze hebt gereinigd.

En maak de binnenkant van de velgen ook even schoon.

4. Afspoelen

Eindelijk mag de kraan open. Spoel de auto schoon met warm water. Doe dat van boven naar naar beneden, anders maak je de bovenkant van de auto weer vuil met de viezigheid van de onderkant. Door de voorbereidingen is het grootste deel van het vuil al losgeweekt en spoelt het makkelijk weg.

Omdat het grove vuil al weggespoeld is, voorkom je krassen tijdens de volgende stap.

5. Wassen

Dit is wat veel mensen verstaan onder het wassen van een auto: een spons, warm water en autoshampoo. Klopt ook, maar wij zijn ervan overtuigd dat je met een goede voorbereiding veel krassen voorkomt.

Was de auto in de lengterichting en draai geen rondjes met de spons over de lak. Dit zie je terug en dat is eeuwig zonde. De vier stappen hiervoor maken het wassen van de auto een makkie, het meeste vuil is namelijk al weg.

6. Afspoelen

Spoel de auto na het wassen af met veel water op lage druk. Bij voorkeur geen hogedrukspuit dus, maar een tuinslang. Het water glijdt gemakkelijk van de auto af als je de slang dichtbij de auto houdt. Dit scheelt weer met drogen.

In een wasbox heb je meestal niet de beschikking over een tuinslang. Kies dan voor ‘vlekvrij afspoelen’. Je spoelt dan de auto af met onthard water, waardoor je geen vlekken krijgt bij het opdrogen.

7. Afdrogen

Maak de auto zo snel mogelijk droog na het afspoelen om vlekken te voorkomen. Laat de auto even uitdruipen en droog de auto vervolgens met een microvezel droogdoek. Door de microvezels nemen deze doeken veel water op en maken ze geen krassen. Gebruik bij het afdrogen twee doeken: één voor de auto en één voor de velgen.

Jouw auto ziet er nu weer prachtig schoon uit. Daar kun je mee voor de dag komen in dit stralende weer. Toch kun je nog een stap extra zetten om je auto helemaal zomerklaar te maken.

8. Puntjes op de i

Je auto blinkt weer, maar dat heeft dus ook een nadeel. Nu de auto weer van al het winterse vuil is ontdaan komen de cosmetische gebreken naar de oppervlakte. Deuken en krassen zijn zichtbaar en eigenlijk is dat zonde van die prachtig schone auto.

Daar kunnen we je met ABS2GO perfect mee helpen.

Heb je een relatief kleine schade aan jouw auto? Kleine deukjes kun je laten herstellen tijdens onze maandelijkse deukendag. Maar ook met ABS2GO is een kras, steenslag of een beschadigde voorruit snel hersteld en klaar terwijl je wacht! In onze speciale “all-in-one cabines” worden alle handelingen om de schade te herstellen in diezelfde cabine gedaan. En dat scheelt tijd.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om rond te blijven rijden met krassen. Zeker als ze niet op zichtplekken zijn. Check hier even de voors en tegens van het herstellen van krassen.

Tags
  • ABS2GO
  • auto wassen

REACTIE plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *