X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

‘Ik ga er gewoon hard voor’

11 december 2018 ● Auteur Absoluut.tv
trots
Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Nigel van der Burgh uit Ridderkerk.

“Eigenlijk ben ik jongerenwerker,” zegt Nigel (22). “Maar toen ik eenmaal aan het werk was, bleek het toch niet helemaal te zijn wat ik zocht. Dus ik moest op zoek naar een andere opleiding. Toen mijn vriendin een deuk in haar auto reed, kwam ik voor het eerst in aanraking met autoschadeherstel. Het leek me wel een interessant beroep.”

“Ik heb altijd al aan scooters gesleuteld. Ik had er zelf een, maar knapte er ook wel eens eentje op om hem daarna weer door te verkopen.”

Investeren in je toekomst

“In september ben ik gestart met mijn opleiding aan het Techniek College in Rotterdam. Voor die tijd kon ik al beginnen bij ABS Autoherstel Hoogvliet in Oud-Beijerland. Dit was een van de weinige bedrijven die mij een kans wilden geven. Ik had geen ervaring en ben toch wat ouder dan de leerlingen die meteen na de middelbare school met een BBL-opleiding beginnen.”  

Gedreven is Nigel wel. “Ik doe een tweejarige opleiding in één jaar. Om het vak alvast een beetje in de vingers te krijgen, ben ik al bij ABS Hoogvliet begonnen voordat het schooljaar startte. Het wordt een druk jaar, maar wat is één jaar als je investeert in je toekomst? Ik ga er gewoon hard voor.”

Doorgroeien

“Er hangt hier een goede werksfeer en er is genoeg begeleiding en ondersteuning. We hebben een gezellig team en gaan goed met elkaar om, dat vind ik heel belangrijk in mijn werk.”

Ook doorgroeimogelijkheden vindt Nigel belangrijk. “Ik heb idee dat die hier voldoende zijn. Met mijn achtergrond lijkt het me leuk om uiteindelijk mijn papieren te halen voor leermeester of stagebegeleider.”

Tags
 • ABS Autoherstel Hoogvliet
 • Onze leerlingen
1 REACTIE
 1. Nigel
  Met belangstelling heb ik het artikel gelezen.
  Ze zijn er dus nog , dacht ik gelijk ,jongens die kiezen voor het mooie vak van
  autoschadehersteller. Een combi van handwerk en techniek die aan het eind
  van de werkplaatsroute een mooi resultaat opgeleverd.
  Bij Niger spat de ambitie er af , goed om te zien .
  Nog maar net aan het werk en dan al oog voor doorgroeimogelijkheden ,PETJE af.
  Ook voor ABS Autoherstel Hoogvliet trouwens , niet voor niets al jaren een hoog
  gewaardeerd bedrijf met mensen die vooruit kijken.
  Dus Nigel , ga er inderdaad hard voor , de wegligging is goed ,aan twee kanten !

  Veel succes in de toekomst Marien Verheij

  30

REACTIE plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *