Vertrouwd, vakkundig en snel
X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

Is het nu alweer tijd voor winterbanden?

25 oktober 2018 ● Auteur Absoluut.tv
Dit weekend gaat de wintertijd weer in. Een mooie reminder voor de bandenwissel. Heb jij al een afspraak gemaakt?

Uiteraard is ABS Autoherstel geen bandenleverancier, maar in de winterperiode zien we veel schades binnenkomen die zijn veroorzaakt door gladheid. Winterbanden maken in die omstandigheden een enorm verschil. Ze verkorten de remweg namelijk aanzienlijk. Om deze reden leveren wij banden tegenwoordig ook als service. In dit artikel delen we alles wat je moet weten over winterbanden.

 • Winterbanden zijn niet alleen nuttig als het vriest

  Vanaf temperaturen onder de 7 graden Celsius bieden ze meer grip dan zomerbanden. Daarom zijn winterbanden niet alleen nuttig als het sneeuwt of ijzelt.

 • Vierseizoenenbanden zijn geen vervanging van winterbanden

  Een combinatie van zomer- en winterbanden betekent niet meteen dat je het beste van beide werelden krijgt. Als het sneeuwt heb je lang niet de grip die winterbanden wel bieden. En in de zomer rijden ze minder comfortabel dan zomerbanden.

 • Als het regent werken winterbanden ook prima

  Vroeger was dat anders, maar tegenwoordig presteren winterbanden door hun aangepast profiel en diepe groeven ook erg goed bij regenweer.

 • Winterbanden gaan even lang mee als zomerbanden

  Het is maar net hoe je het bekijkt. Vergeleken met zomerbanden zijn winterbanden een stuk zachter, waardoor ze sneller slijten. Maar als je ze in de juiste periode, van november tot en met maart, gebruikt dan gaan ze net zo lang mee als zomerbanden.

  Jaarlijks liggen de winterbanden vijf maanden onder jouw auto en de zomerbanden zeven maanden. Als je ze op deze manier gebruikt moet je zowel de zomerbanden als de winterbanden op hetzelfde moment vervangen.

 • Winterbanden maken sneeuwkettingen niet overbodig

  Hoewel je auto met winterbanden beter bestand is tegen de winter, zijn sneeuwkettingen op bergwegen soms erg nodig (en in sommige landen zelfs verplicht).

 • Ook auto’s met ABS en ESP hebben winterbanden nodig

  ABS grijpt in bij het remmen, terwijl ESP reageert wanneer je auto dreigt te slippen. Beide systemen werken enkel als je auto voldoende grip heeft. En daar zorgen de winterbanden voor.

 • Met winterbanden loop je nog steeds risico

  Heel wat mensen met winterbanden nemen meer risico’s in het verkeer met vaak een ongeluk als gevolg. Blijf daarom extra voorzichtig in de winter!

Heb jij al een afspraak gemaakt?

Op tijd winterbanden onder jouw auto? Maak dan een afspraak. In de winterperiode kan het ineens druk worden als het weer omslaat. Dat wil je voor zijn!

Tags
 • bandenwissel
 • winterbanden

REACTIE plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *