X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

November: drukte op de weg

7 november 2017 ● Auteur Absoluut.tv
tips & trucs

November is de drukste maand van het jaar in het verkeer. De kans op schade is dus ook groter. Maar waarom is het juist dan zo druk? En hoe ga je goed voorbereid de weg op?

De drukte en bijbehorende opstoppingen hebben meerdere oorzaken. Het wordt later licht en vroeger donker, in zowel de ochtend- als avondspits rijd je dus in het donker. Ook is de kans op slecht weer groter. Dat zijn twee factoren die de doorstroming niet ten goede komen.

Veel verkeer

Daarnaast is november de maand waarin de meeste Nederlanders aan het werk zijn. De herfstvakantie is voorbij en vrije dagen spaar je op voor de kerstdagen.

Tijdens die donkere, regenachtige dagen is het verleidelijk om de auto te nemen in plaats van op de fiets te stappen. Ook het vooruitzicht van een warme, droge autorit is beter dan dat van een koud perron en treinvertraging.

Voorkomen

Veel kleine ongelukken, zoals een kop-staartbotsing, leiden tot files. Terwijl die toch juist eenvoudig te voorkomen zijn. Ze worden vaak veroorzaakt door onoplettendheid. Even je telefoon checken is al voldoende om niet te zien dat jouw voorganger onverwacht remt. Lees hier hoe je de kans op schade in de file verkleint.

Mocht je in zo’n geval alleen blik- of bumperschade oplopen, handel de schade dan ergens anders af. Rijkswaterstaat, politie en verzekeraars raden aan om dan door te rijden naar een tankstation of parkeerplaats. Zo hinder je het andere verkeer zo min mogelijk en voorkom je dat er lange files ontstaan. En je bent zelf een stuk veiliger dan wanneer je op de weg of achter de vangrail blijft staan.

Voorkomen is beter dan genezen. Dus bereid je reis voor: check de weersverwachting en de verkeersdrukte, werk thuis of ga niet tijdens de spits de weg op.

O ja, en in de wintermaanden is het verstandig een deken, fles water en iets te eten bij je te hebben. Voor het geval je in een monsterfile terechtkomt.

Tags
  • bumperschade
  • Door weer en wind
  • drukte
  • november

REACTIE plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *