Vertrouwd, vakkundig en snel
X

Tik de zoekopdracht in en druk op 'enter'

Zo voorkom je ruitschade

28 maart 2017 ● Auteur Absoluut.tv

Een sterretje in je ruit? Vaak is het gewoon pech, maar je kunt de kans wel verkleinen.

Een kwart van alle automobilisten in Nederland krijgt ook dit jaar weer te maken met autoruitschade. Niets aan te doen, balen en snel laten maken. Of zijn er wel een paar tips om de kans op ruitschade te verkleinen?

1. Rij langzamer bij werkzaamheden

Bij wegwerkzaamheden liggen er veel meer losliggende steentjes op de weg, steentjes die gemakkelijk tegen je ruit kunnen spatten. Houd je daarom aan de aangepaste (aangegeven) snelheid. Het voorkomt opspatten en daarmee ook sterretjes.

2. Rij niet achter een vrachtauto

Niet alle vrachtwagens (en aanhangwagens) zijn even goed afgedekt. Probeer te vermijden dat je achter een vrachtwagen rijdt en zo iets op je voorruit krijgt.

3. Hou afstand tot de auto voor je

Het is sowieso slim om voldoende afstand tot je voorligger te houden, of dat nu een vrachtwagen is of een gewone personenauto. Het bandenprofiel van je voorligger kan steentjes van de weg oppikken en vervolgens naar achteren projecteren.

4. Voorkom grote temperatuurverschillen

Ontdooi je autoruiten nooit met kokend water. Een grote temperatuurwisseling ineens kan namelijk voor enorme barsten in de ruit zorgen. Gebruik daarom gewoon een ijskrabber of een speciale ruitontdooier.

Laat sterretjes snel repareren

Heb je ondanks alles tóch een sterretje of pit in je ruit? Laat het dan snel repareren om erger (doorscheuren) te voorkomen. Dat kan vaak heel rap met een hars, terwijl je wacht.

Heb jij meer tips? Deel ze hieronder in je reactie.

Tags
  • autoruit
  • ruitschade
  • tips
2 REACTIES
  1. Ik heb een nieuwe auto en wil koste wat het kost autoschade en ruitschade voorkomen. Een goed idee om bij werkzaamheden langzamer te rijden, omdat er steentjes op de weg kunnen liggen. Verder ga ik op de airco letten. Dank hiervoor!

    00
  2. Dankjewel voor dit advies voor het voorkomen van ruitschade. Ik heb inderdaad weleens gehad dat een steentje van onder een autoband een sterretje bij mij veroorzaakte. Maar nooit de link gelegd dat dit kan komen door een te korte afstand.

    00

REACTIE plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *